in , , ,

Vinul Cubanez În Prezervativ Are Un Gust Suprinzător

Vinul Cubanez În Prezervativ Are Un Gust Suprinzător

Vinul Cubanez În Prezervativ Are Un Gust Suprinzător
Vinul Cubanez În Prezervativ Are Un Gust Suprinzător (AP Photo/Ramon Espinosa)

După ce a devenit popular la nivel național, vinul cubanez în prezervativ câștigă și faima internațională, datorită procesului unic de fermentare. Orestes Estevez conduce crama familiei, numită ‘El Canal’ (‘Canalul’) din Havana, Cuba, unde produce sute de litri de vin.

Proprietarul în vârstă de 65 de ani al cramei este în afacere din anul 2000, atunci când partidul comunist din Cuba a permis cetățenilor săi înființarea propriilor afaceri. Procesul unic de ‘fabricare’ al vinului Orestes începe prin umplerea damigenelor cu struguri, ghimbir și hibiscus, ceea ce este o sarcină de familie.

După amplasarea fructelor, un prezervativ este așezat peste fiecare damigeană, iar asta este ceea ce oferă vinului Orestes porecla de ‘vin în prezervativ’. Crama are mereu cel puțin 300 de damigene care conțin câte 20 de litri de vin fiecare.

În această fotografie din Martie 2017, Orestes Estevez pozează alături de zeci de damigene cu prezervativ la crama sa care îi este și domiciliu, în Havana, Cuba. (AP Photo/Ramon Espinosa)

Acest vin Cubanez se concentrează pe fructele care sunt native în Cuba. În timpul procesului de fermentare, prezervativul este umflat de gazul eliminat în urma procesului de fermentare al fructelor, iar Orestes își dă seama când vinul este gata, după cum arată prezervativul. Odată ce un prezervativ a fost umflat complet și începe să se dezumfle, acela este un semn că vinul este bun de consumat.

În această fotografie din Martie 2017, mai multe damigene cu prezervativ stau în crama lui Orestes Estevez din Havana, Cuba. Prezervativele se umflă încet, odată cu emanarea gazelor de către procesul de fermentare al amestecului de fructe. (AP Photo/Ramon Espinosa)

‘Așezarea unui prezervativ pe damigeana este exact ca un bărbat.  Stă sus, semn că vinul e pregătit, iar ulterior treaba este terminată.’ spune Orestes despre procesul său de făcut vinul.

Alte articole interesante:

Fiecare damigeană de vin are nevoie de aproximativ 45 de zile pentru ca produsul să fie gata, iar ‘El Canal’ se vinde la un volum de aproximativ 50 de sticle pe zi. Prețul pe sticlă este de 10 pesos Cubanezi (aproape 40 de cenți), făcându-l o alternativa foarte ieftină la vinurile importate, care de obicei costă aproximativ jumătate din salariul mediu (25 $) din Cuba.

Deoarece embargoul Statelor Unite încă generează multe probleme pentru Cuba, cetățenii țării trebuie să găsească modalități inovative de refolosire a acelorași obiecte dar cu scopuri diferite.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Edible Water Balls Could Put an End to Plastic Bottles

Bile De Apă Comestibile Care Vor Elimina Sticlele De Plastic

Tall Men Trace Their Genes To Paleolithic Mammoth Hunters

Oamenii Înalți Au Genele Vânătorilor De Mamuți Din Paleolitic