in ,

Tesla Va Lansa Cel Mai Mare Program De Stocare Al Energiei Din Lume

Tesla Va Lansa Cel Mai Mare Program De Stocare Al Energiei Din Lume

Tesla au anunțat că lucrează împreuna cu Southern California Edison (SCE) la dezvoltarea celei mai mari baterii din lume. Având în compoziție lithium-ion, bateria va avea o capacitate de 20 MW (80 MWh) și va fi amplasată în substația Mira Loma pentru a oferi backup în caz de întreruperi ale furnizării energiei. Tesla anunță ca vor începe livrarea bateriilor anul acesta.

Electrek raportează că proiectul este deja în curs, iar compania a reușit să întrunescă toate termenele limită iar substația a fost finalizată în Decembrie.

“Deși Tesla și SCE nu au lansat substația în mod oficial, surse cunoscute cu noul Powerpack au declarat pentru Electrek faptul că dezvoltarea bateriei a fost finalizata la sfarsitul lunii decembrie și dată în uz pentru ca rețeaua electrică sa o folosească în gestionarea orelor de vârf.

Substația este echipata cu 400 de unități Tesla Powerpack 2, fiecare capabilă de a oferi 210 kWh – aproape dublu față de prima generație Powerpack.

Având în vedere capacitatea de stocare a energiei, substația poate oferi suficient curent pentru 2500 de gospodării timp de 24 de ore. Dar scopul acestei instalații este să ofere energie pentru SCE astfel încât să se asigure continuitatea energiei electrice pentru un număr mult mai mare de case. Astfel, substația poate stoca electricitate chiar după orele de vârf și ulterior să le livreze corespunzător, astfel reducând necesitatea de a acoperi lipsa prin energie rezultată di procese poluante.

La acest moment, pot exista proiecte similare în plan, probabil cu capacități mult mai mari, în diferite stadii de dezvoltare. Dar, deocamdată, acesta este singurul despre care știm ca este funcțional și utilizat. Este de asemenea prima aplicare a Tesla Powerpack la o scară mare. Dacă programul se dovedește a fi fiabil, ar putea deschide calea pentru înlocuirea centralelor tradiționale cu aceste facilități de stocare a energiei pe bază de baterii.

Acest proiect este un punct de cotitură pentru furnizori în cercetarea și lansarea surselor de energie verzi. Iar în contextul fuziunii dintre Tesla și Solar City, compania este pe drumul de a realiza multe proiecte energetice la scară mare. Cu diverse guverne încercând să impună surse de energie depășite, pe bază de combustibili fosili, Tesla își demonstrează reputația prin implementarea și promovarea alternativelor din surse prietenoase cu natura.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

coca-cola-harm-organs-logo-fabio-pantoja-1

Coca Cola – Logo-ul Sincer Care Îți Arată Ce Organe Sunt Afectate De Populara Băutură

Știința Ne Arată Că Răzbunarea Are Într-adevăr Un Gust Dulce