in , ,

Smartphone-urile Ne Vor Citi Gândurile În Curând

Smartphone-urile Ne Vor Citi Gândurile În Curând

Smartphones Will Soon Be Able Of Reading Minds
Smartphone-urile Ne Vor Citi Gândurile În Curând – image via yournewswire.com

O echipa de cercetători din Japonia, de la Universitatea de Tehnologie Toyohashi, au dezvoltat un sistem capabil să citească gândurile – la propriu. Folosind undele creierului, tehnologia  reușit să recunoască cu o precizie de 90% un număr de la 0 la 9 la care se gândeau persoanele ce participau la acest test. În cadrul unui alt experiment, sistemul a reușit cu o precizie de 61% să descifreze silabe ale cuvintelor în Japoneză. Pentru citirea gândurilor, acest sistem a utilizat o encefalogramă (EEG), scanare a creierului și și-a bazat răspunsurile pe asta.

“Până acum, descifrarea vorbitului din semnale EEG a fost dificilă în colecționarea suficientei informații pentru a permite folosirea unor algoritmi puternici bazați pe ‘învățare profundă’ sau alte tipuri de învățare artificială”, anunță Universitatea de Tehnologie Toyohashi în cadrul unui comunicat de presă. „Echipa de cercetare a dezvoltat o formă de cercetare diferită care poate atinge performanțe superioare cu un set de date foarte mic.”

Acum, deși sistemul nu are o precizie maximă, echipa este mulțumită de rezultate și înaintează cu tehnologia. Aceștia își doresc să implementeze o interfață de computer „creier” capabilă de a traduce gândurile în cuvinte ce pot fi auzite. Aceștia speră să o integreze cu o aplicație de smartphone, ansamblu ce ar putea fi gata în 5 ani.

Pe lângă utilizările mai puțin ortodoxe pe care le-ar putea avea o astfel de tehnologie, s-ar putea dovedi totuși ca fiind utilă pentru persoanele care și-au pierdut abilitatea de a vorbi, sau pentru aceia care suferă de paralizie. Tehnologiile din ziua de azi utilizează mișcările degetelor sau a ochilor unei persoane paralizate pentru a pronunța cuvinte. Citirea directă a gândurilor ar putea ocoli acest sistem, făcând astfel comunicarea mult mai ușoară pentru aceștia.

Eforturile sunt direct sau mai puțin direct sprijinite de Facebook sau Elon Musk, care sunt interesați de tehnologii asemănătoare. Musk este interesat în dezvoltarea unei interfețe de computer care poate fi implantată direct în creier și care se spune că ar amplifica inteligența umană.

(Source)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

How Different Stuff Is Made - The GIF Series - Pringles

Cum Sunt Fabricate Tot Felul De Lucruri – Seria GIF-urilor

Strange and Erotic Minimalist Tattoos

Tatuaje Ciudate, Erotice Și Minimaliste