in , ,

Scrieri Antice În Piatră Descriu Momentul Când Pământul A Fost Lovit De O Cometă Acum 13.000 De Ani

Scrieri Antice În Piatră Descriu Momentul Când Pământul A Fost Lovit De O Cometă Acum 13.000 De Ani

Ancient Stone Carvings Tell The Story Of When The Earth Was Hit By A Comet 13,000 Years Ago
Scrieri Antice În Piatră Descriu Momentul Când Pământul A Fost Lovit De O Cometă Acum 13.000 De Ani – Alistair Coombs/PA Wire

Scrieri antice în piatră au fost descoperite în cadrul unui sit arheologic din sudul Turciei, acestea descriu momentul în care Pământul a fost lovit de o cometă, iar în urma acestui eveniment Pământul a fost într-o mini eră glaciară, în urmă cu 13.000 ani. Cunoscută drept Piatra Vulturului, stâlpul de piatră sugerează că planeta a fost lovită de fragmente de cometă.

Scrierile în piatră sunt localizate în situl Gobekli Tepe, care este crezut că a fost la un moment dat un observator antic. Aici este o ilustrație a unui om fără cap care stă să reprezinte un mare dezastru și multe vieți pierdute în urma evenimentului. Alte scrieri care au fost interpretate ca fiind simboluri astronomice au fost utile la datarea evenimentului în jurul datei de 10.950 Î.Hr. Comparând aceste rezultate cu o analiză realizată asupra miezului de gheață din Groenlanda, perioada de timp este exactă. Se pare că acest cataclism a cauzat o eră glaciară ce a durat 1.000 ani.

“Se pare că Gobekli Tepe a fost, printre altele, un observsator pentru monitorizarea cerului înstelat” spune cercetătorul șef Martin Sweatman, din partea Facultății de Inginerie din cadrul Universității din Edingburgh.

“Unul dintre stâlpi pare să fi servit ca un memorial pentru acest eveniment devastator – probabil cea mai tragică zi de la sfârșitul Erei Glaciare.”

Aceste sculpturi în piatră au reimaginat o importantă amintire pentru oamenii de la observator pentru următorul mileniu, indicând faptul că evenimentul a avut impact pentru o perioadă lungă asupra societății. Unele dintre simboluri găsite pe sculpturile din piatră incică faptul că astronomii antici au identificat o modificare a axei de rotație a pământului. A indicat de asemenea faptul că pământul trece periodic prin secțiuni din spațiu unde fragmentele de cometă sunt numeroase și astfel, impacturile cu comete sunt mai probabile.

(Source)

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Could We Power The World With Algae?

Ar Putea Algele Să Fie Combustibilul Lumii?

Funny Illustrations Show How Love Looks Like Before And After 30

Cum Arată Dragostea Înainte Și După 30 De Ani