in ,

Satul Descoperit Care Este Mai Vechi Cu 10.000 de Ani Decât Piramidele

Satul Descoperit Care Este Mai Vechi Cu 10.000 de Ani Decât Piramidele

Satul Nou Descoperit Care Este Mai Vechi Cu 10.000 de Ani Decât Piramidele
SatulDescoperit Care Este Mai Vechi Cu 10.000 de Ani Decât Piramidele

Un sat descoperit în Canada este cu 10.000 de ani mai vechi decât Piramidele Egiptene. Cercetătorii de la Hakai Institute and University of Victoria, împreună cu localnicii de la First Nation, au descoperit recent o așezare veche de 14.000 ani.

Este cea mai veche așezare descoperită vreodată în America de Nord iar cercetătorii asociază satul cu națiunea antică Heilstuk. Așezarea este localizata la aproximativ 500 kilometri Nord Vest de Victoria, Canada, unde cercetătorii au reușit să descopere câteva artefacte ce datează din era glaciară.

Au fost găsite cârlige pentru pescuit, lănci și unelte pentru aprins focul, ceea ce îi face pe cercetători să creadă că migrația a avut loc acum 14.000 ani de-a lungul coastei a ceea ce este astăzi British Columbia.

Satul Nou Descoperit Care Este Mai Vechi Cu 10.000 de Ani Decât Piramidele
Satul Descoperit Care Este Mai Vechi Cu 10.000 de Ani Decât Piramidele

Alte articole interesante:

“Îmi amintesc momentul când am primit rezultatele, și am rămas nemișcați, gândindu-ne ‘mamă… e vechi rău!’ Acest lucru ne schimbă radical ideea pe care o aveam despre felul în care a fost populată America de Nord Inițial.” spune studentul University of Victoria  Alisha Gauvreau, membru al echipei de excavare.

De la generație la generație, oamenii din Heiltsuk Nation spuneau povești despre satele antice de pe coasta British Columbia.

“Gândindu-ne la cum au supraviețuit aceste povești până în zilele noastre, acum fiind susținute de descoperirile arheologice, este pur și simplu incredibil” spune William Housty de la  Heiltsuk Nation.

Această descoperire recentă ridică foarte multe semne de întrebare referitoare la primii locuitori ai Americii de Nord, iar cercetătorii plănuiesc să facă și alte excavări în zonă pentru a găsi mai multe artefacte și informații despre această civilizație antică.

(Sursă)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Știința Ne Arată Că Răzbunarea Are Într-adevăr Un Gust Dulce

The Most Iconic Artwork in Each European Country

Cea Mai Emblematică Operă De Artă Din Fiecare Țară Europeană