in ,

Rechinii Din Portul Rotterdam Care Mănâncă Gunoiul

Rechinii Din Portul Rotterdam Care Mănâncă Gunoiul

Rechinii Din Portul Rotterdam Care Mănâncă Gunoiul
Rechinii Din Portul Rotterdam Care Mănâncă Gunoiul Image credits RanMarine.

Portul din Rotterdam are un nou locatar. Având dimensiunile unei mașini, ‘Waste Shark’ (tr. rechinul gunoaielor) va patrula apele portului în căutarea gunoiului omniprezent iar ulterior îl va „mânca”.

De câțiva ani, orașul Rotterdam cercetează noi metode pentru a-și micșora impactul asupra mediului înconjurător. Având în vedere că orașul are unul dintre cele mai mari porturi din lume, și acesta a primit o atenție deosebită. în cadrul startup-ului  PortXL, portul a căutat și promovat noi idei pentru a contribui în creșterea sustenabilității locului. După primul an al programului, autoritățile au semnat un acord cu startup-ul Sud African RanMarine pentru a lansa la apă mai mulți roboței Waste Shark in apele sale.

Portul Rotterdam are deja o dronă ca rezident, AquasmartXL, care este o navă fără personal, echipată cu o cameră care îi permite să vadă suprafața apei. În timp ce acest individ va fi ochii operațiunii, „rechinii” vor fi gura. Având aproximativ dimensiunile unei mașini, are capacitatea de a acumula aproximativ 500 kilograme de gunoi, direct la sursă, din moment ce 90% din gunoaiele oceanului pornesc din zonele urbane, cum ar fi Rotterdam.

Allard Castelein, CEO-ul portului Rotterdam a declarat că Autoritatea Portuară din Rotterdam este determinată să exploreze toate căile inovației, după cum este scris și in filozofia lor de operare.

“Inovația nu poate fi forțată. Totusi, putem crea un mediu în care inovația este foarte posibil să aibă loc și să fie în linie cu piața” spune el.

“Sprijinim cercetarea împreună cu universitățile, cum ar fi laboratorul de inovarea al portului cu universitatea de tehnologie din Deft și desigur propria universitate Erasmus din Rotterdam. Colaborăm de asemenea cu studenții, de regulă prin organizarea unor concursuri. Pe lângă asta, sprijinim startup-urile olandeze care sunt relevante pentru port, dar căutăm si global, prin intermediul PortXL; primul accelerator care se concentrează pe startup-uri pentru porturi, la nivel mondial.”

Contractul are nevoie de patru rechini Waste Shark pentru a străbate apele pentru următoarele șase luni ca parte dintr-un test de rulare al dronelor. Vor opera în zonele unde este prea dificil, pericolos sau neplăcut a folosi munca manuală.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Intimate Black & White Photos Of Angelina Jolie Taken By Brad Pitt

Fotografii Intime Cu Angelina Jolie Realizate De Brad Pitt

iceland

Țara Care Și-a Arestat Bancherii Și Acum împarte Banii cu Locuitorii Săi