in , ,

Polii Inaccesibilității – Locurile În Care Este Cel Mai Greu De Ajuns Din Lume

Polii Inaccesibilității – Locurile În Care Este Cel Mai Greu De Ajuns Din Lume

Polii Inaccesibilității - Locurile În Care Este Cel Mai Greu De Ajuns Din Lume
Polii Inaccesibilității – Locurile În Care Este Cel Mai Greu De Ajuns Din Lume

Polii inaccesibilității, cunoscuți ca locurile în care este cel mai greu de ajuns de pe Pământ, au fost cartografiati cu atenție de către geografi entuziaști din toată lumea. Oamenii au încercat dintotdeauna să ajungă în aceste locuri și în anumite cazuri au și reușit. Totuși, în majoritatea situațiilor, polii inaccesibilității rămân inaccesibili pentru aproape toată lumea.

Aceste zone izolate sunt foarte greu de atins având în vedere că sunt cel mai departe de coastă, considerată că fiind un punct de acces. Fiecare continent are câte unul și mulțumită oamenilor care sunt fascinați de lumea în care trăim, putem împărtăși acești poli ai inaccesibilității cu voi, chiar aici, chiar acum.

 

Polul Nord al Inaccesibilității

Polul Nord Al Inaccesibilității
Polul Nord Al Inaccesibilității

Polul Nord al Inaccesibilității, numit și Polul Arctic al Inaccesibilității este cel mai nordic punct de pe Pământ. Este localizat la sute de kilometri depărtare de pământ, pe gheața mereu în mișcare din Oceanul Arctic. Asta înseamnă că locația sa se schimbă continuu.

În 2003, exploratorul Jim Mcneil a încercat să ajungă în Polul Nord al Inaccesibilității bazându-se pe cele mai recente date din satelit disponibile, care localizau punctul la peste 133 de mile distanță față de precedenta locație documentată. Încercările sale au fost sortite eșecului datorită calamităților și a fost nevoit să își abandoneze ultima excursie după ce o bășică de pe glezna sa a contactat o bacterie mâncătoare de carne.

Până la momentul actual, nicio persoană nu a reușit să atingă Polul Nord al Inaccesibilității.

 

Punctul Eurasiatic al Inaccesibilității

Punctul Eurasiatic al Inaccesibilității
Punctul Eurasiatic al Inaccesibilității

Punctul Eurasiatic al Inaccesibilitătii este unul din cele mai contestate dintre toate punctele. Având mai mult de un posibil punct al inaccesibilității, majoritatea fanaticilor geografi sunt de acord că cel care este mai aproape de orașul Ürümqi, din China, ar putea fi cel mai îndepărtat punct din Eurasia (Europa+ Asia).

Deși locația este intens contestată, toți polii inaccesibilității sunt localizați în și în jurul Deșertului Gurbantünggüt, aproape de granița Kazakhstan-China. Fiecare din polii disputați sunt la peste 1.500 de mile în interiorul continentului, așadar accesul către aceștia este o adevărată aventură.

Polul Nord American al Inaccesibilității

Polul Nord American al Inaccesibilității
Polul Nord American al Inaccesibilității

Polul Nord American al Inaccesibilitătii este localizat chiar lângă un orășel din South Dakota, US. Punctul este localizat între orașele Allen și Kyle, la peste 1500 kilometri de cea mai apropiată linie de coastă. Asta este ceea ce îl face cel mai inaccesibil pol din America de Nord.

Deși este localizat lângă două orașe, întreaga zonă din jurul polului abia dacă este populată. Orașul cel mai apropiat, Allen, are o populați de aproximativ 400 de oameni, așadar putem spune că nu prea se poate mai îndepărtat de atât. Zona este de asemenea considerată una din cele mai sărace din America.

Polul Sud American al Inaccesibilității

 Polul Sud American al Inaccesibilității
Polul Sud American al Inaccesibilității

Polul Sud American al inaccesibilității este localizat exact în centrul continentului, cât mai îndepărtat de coastă posibil, în sălbăticia Braziliei. Polul este localizat aproape de orașul Arenapolis și cea mai apropiată linie de coastă este la 1350 kilometri distanță.

Locația sa din adâncul pădurii, în mijlocul a 3 tronsoane de autostradă, fac locul să fie foarte greu de atins, chiar dacă ai de gând să mergi cu mașina.

Polul African al Inaccesibilității

Polul African al Inaccesibilității
Polul African al Inaccesibilității

Polul African al Inaccesibilității este unul dintre cei mai greu de atinși poli ai Pământului. Asta nu este doar din cauza condițiilor dificile de trai de acolo, cât și din cauza tensiunilor politice care se află în jurul acestui pol. Polul African al Inaccesibilității este localizat în Republica Centrală Africană, aproape de orașul Obo, landă o zonă cu trei granițe între Republică Democrată Congo, Sudanul de Sud și Republică Centrală Africană.

Situat la aproximativ 1770 kilometri de cea mai apropiată linie de coastă, cu terenul și munții tropicali, nu doar că este un loc greu accesibil datorită rebelilor și a tensiunilor militare, cât și din cauza lipsei infrastructurii din aceste țări aflate în dezvoltare.

Polul Australian al Inaccesibilității

Polul Australian al Inaccesibilității
Polul Australian al Inaccesibilității

Polul Australian al Inaccesibilitătii este unul din polii cel mai ușor de atins din lume, datorită zonelor slab populate din Australia și pentru că punctul se află la aproximativ 917 kilometri de cea mai apropiată linie de coastă.

Polul Australian al Inaccesibilității este localizat în Teritoriul de Nord, între Papunya și Lacul Lewis.

Polul Sud al Inaccesibilității

Polul Sud al Inaccesibilității
Polul Sud al Inaccesibilității

Polul Sud al Inaccesibilității este din nou o locație mult dezbătută, în funcție de țara sau fanaticul geograf care decide să îl indice. Problema principală în marcarea polului sud al inaccesibilității este dacă ar trebui să fie măsurată distanța de la marginea masei de teren Antarctic, sau de la marginea diferitelor rafturi de gheață care sunt o extensie a continentului înghețat.

În orice caz, punctul acceptat in mod general ca punct de inaccesibilitate în Antarctica este localizat la 804 km distanță de Polul Sud iar locația a fost stabilită în 1958 când o stație Rusească de cercetare a fost construită exact în acest punct.

Baza avea antene radio, o magazie electrică și o cabană mică pentru cercetători. Baza a fost destul de complexă dacă ne gândim la perioadă în care a fost construită. Pentru a marca mai bine locația, un bust al lui Lenin a fost așezat pe un piedestal, cu fața înspre Moscova

Bustul lui Lenin (Vladimir Ilyich Ulyanov, 1840 - 1924) - Polii Inaccesibilității - Locurile În Care Este Cel Mai Greu De Ajuns Din Lume
Bustul lui Lenin (Vladimir Ilyich Ulyanov, 1840 – 1924) – Polii Inaccesibilității – Locurile În Care Este Cel Mai Greu De Ajuns Din Lume

 Chiar și în ziua de astăzi, la zeci de ani de la abandonarea bazei, bustul lui Lenin poate fi văzut privind către Moscova din unul dintre cei mai inaccesibili poli din lume.

Punctul Nemo zis și Punctul Oceanic al Inaccesibilității

Punctul Nemo zis și Punctul Oceanic al Inaccesibilității
Punctul Nemo zis și Punctul Oceanic al Inaccesibilității

Punctul Nemo zis și Punctul Oceanic al Inaccesibilitătii este localizat în mijlocul Oceanului Pacific de Sud, la peste 1400 de mile nautice depărtare de orice țărm. Aici nu este absolut nimic în afară de ocean, fiind astfel un loc destul de greu de vizitat.

Cele mai apropiate țărmuri sunt: Insula Ducie, Insula Maher și Insula Paștelui și nu este niciun traseu comercial care trece prin Point Nemo. Te-ai îmbarca într-o aventură în jurul lumii pentru a vizita polii inaccesibilității?

(Source)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

30 De Adevăruri Incredibile Despre Pablo Escobar

Cel Mai Puternic Biciclist Din Lume Ridică Pur Și Simplu Mașinile Care Blochează Pista De Biciclete