in ,

Pedalatul Reduce Riscul De Deces Cu Peste 40%

Pedalatul Reduce Riscul De Deces Cu Peste 40%

Research Shows That Cycling To Work Reduces The Risk Of Any Type of Death By Over 40%
Pedalatul Reduce Riscul De Deces Cu Peste 40% – image via huffingtonpost.com

În cadrul a ceea ce a fost cel mai mare studiu asupra problemei, s-a descoperit faptul că pedalatul la servici îți reduce la jumătate riscul de cancer sau boli cardiovasculare. Studiul a durat cinci ani și a fost realizat pe un eșantion de 250.000 navetiști din Marea Britanie. Studiu a arătat de asemenea ca mersul pe jos are mai multe beneficii față de statul în șezut în transportul în comun sau în mașina personală.

S-a descoperit, fără a fi o surpriză, că o dată ce devine o rutină, deplasatul cu bicicleta la servici nu mai necesită tărie de decizie. În orice caz, studiu a examinat oamenii care au avut o navetă mult mai activă, spre deosebire de cei care nu au făcut-o.

Acum, dintre toți participanții la studiu, 2430 au decedat, 3748 au fost diagnosticați cu cancer și 1110 au avut probleme cardiovasculare. Dar, după cum se pare, pedalatul a redus riscul de deces din cauza diverselor alimente cu 41%, apariția cancerului a fost redusă cu 45% iar decesul din cauza bolilor cardiovasculare cu 46%. În medie, bicicliștii s-au deplasat aproximativ 50 km pe zi. Dar cu cât este mai mare distanța, cu atât cresc șansele. Mersul pe jos ajută, dar numai dacă este vorba de mai mult de 10 km pe săptămână.

Amplaorea și felul în care a fost realizat acest studiu face aproape imposibilă determinarea cauzelor exacte pentru ce se întâmplă de fapt. Dar după ajustarea statisticilor și excluderea variabilelor cum ar fi fumatul, dieta și greutatea, în continuare indică diferența pe care o face pedalatul asupra sănătății oamenilor.

Clare Hyde din partea Cancer Research UK a declarat: „Acest studiu ajută evidențierea beneficiilor potențiale asupra includerii activității fizice în viața cotidiană.

„Nu trebuie să te apuci de sală sau să alergi la maraton. Orice activitate care te incălzește și te obosește fizic, fie că este vorba despre pedalat la servici sau munca din casă – pot face o mare diferență asupra sănătății tale.”

(Source)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

An Entire River In Canada Disappeared In Just Four Days Because of River Piracy

Un Râu Întreg A Dispărut În Patru zile

Could We Power The World With Algae?

Ar Putea Algele Să Fie Combustibilul Lumii?