in ,

Pantaloni Scurți Și Strâmți – Moda Superbă A Anilor ’70

Pantaloni Scurți Și Strâmți – Moda Superbă A Anilor ’70

Pantaloni Scurți Și Strâmți - Moda Superbă A Anilor '70

De-a lungul istoriei, femeile și pantalonii nu s-au înțeles prea bine. Ce bine că vremea aia a trecut….sau?

Prima femeie care a purtat pantaloni în public a fost Luisa Capetillo, in 1919. Fiind din Puerto Rico, in momentul in care Luisa a ales sa se afișeze în public purtând o pereche de pantaloni a comis o infracțiune. Drept urmare a fost trimisă la închisoare pentru asta. Mai târziu, un judecător mai deschis la minte a prescris acuzațiile și a eliberat-o din arest.

În anii 1920 si 1930 femeile deja purtau deseori pantalonii la servici. S-a întâmplat chiar și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial când femeile purtau pantalonii soților lor atunci când mergeau să lucreze la fabrică. În anii 1960, jeanșii erau introduși pentru prima dată în moda feminină, iar în anii 1970, acești pantaloni scurți și strâmți au devenit un hit.

„Swinging London” a fost o mișcare culturală ce a avut loc în Londra anilor 1960 și a schimbat totul. Moda, cultura, toate au devenit descentralizate și aici au apărut acești pantaloni scurți și strâmți. Dupa cum îți poți imagina, s-au propagat în toată lumea de vest ca un virus.

Poți spune orice vrei despre modă, dar așa cum știm cu toții moda evoluează.  Ceva ce astăzi e mișto, mâine e nașpa. Este un bun exemplu despre cum ne funcționează mintea și cum interpretează realitatea. Ceea ce conștiința comună vede ca fiind bun sau rău, la modă sau „expirat” este ceea ce le stabilește statutul. Dar poți să te asiguri că aceste lucruri se schimbă, întotdeauna au făcut-o. Este adevărat că se întâmplă acum mai rapid ca niciodată, dar s-a întâmplat mereu.

Pe de cealaltă parte, mai e o vorbă cum că moda mereu se întoarce, iar acești pantaloni scurți și strâmți demonstrează chiar asta. În orice caz, hai să ne bucurăm de aceste amintiri și spune-ne părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Portrete Extraordinare Ale Unor Roșcate Cu Origini Africane

Postere Cu Mașini Sovietice Dintre Anii 1950 – 1980