in , , ,

Oamenii Înalți Au Genele Vânătorilor De Mamuți Din Paleolitic

Oamenii Înalți Au Genele Vânătorilor De Mamuți Din Paleolitic

Oamenii Înalți Au Genele Vânătorilor De Mamuți Din Paleolitic
Oamenii Înalți Au Genele Vânătorilor De Mamuți Din Paleolitic – image via tes.com

Oamenii înalți se găsesc cu preponderență în țări precum Olanda, Croația, Muntenegru și Bosnia și Herțegovina. Acum, conform unui nou studiu, acești oameni a căror înălțime medie începe de la un minim de 2 metri, își pot urmări moștenirea genetică până la un anumit nivel către cultura Gravețiană din Paleolitic. Studiul a fost publicat în jurnalul Royal Society Open Science, iar perioada în cauză datează într-o perioada de acum 10.000 – 50.000 de ani.

“Gravețienii sunt cea mai importanta cultură preistorică din Europa Paleolitică de Nord și este uneori numită ‘cultura vânătorilor de mamuți’,” a declarat Pavel Grasgruber, cercetătorul șef al Universității, pentru publicația Seeker. “Suspectez că această specializare în vânat mare asociată cu un surplus de proteine de înaltă calitate și densitate scăzută a populației, au creat un mediu ce a condus către selecționarea unor bărbați excepțional de înalți.”

Rămășițele arheologice din perioada respectivă ne indică faptul că bărbații aveau între 1.8 m și 2,1 metri înălțime, ceea ce era o dimensiune excepțională pentru perioada respectivă. Prin comparație, bărbații Mayași din America, ce au trăit câteva milenii mai târziu, aveau în jur de 1.5 m înălțime, iar femeile Mayașe aveau o înălțime de 1.2 metri.

 

Pentru acest studiu, Grasgruber a analizat peste 3207 bărbați cu vârsta între 17 și 20 de ani din Bosnia și Herțegovina. Fiecare dintre ei a trebuit să completeze un chestionar simplu și le-a fost măsurată înălțimea.

După cum spuneam și mai devreme, alimentația și alți factori de mediu au avut un impact majos asupra înălțimii medii a populației țării. In peninsula Koreană spre exemplu, locuitorii din Nord sunt cei mai scunzi, în timp ce populația din Sud are cea mai mare înălțime din zonă. Dar având in vedere faptul ca Bosnia și Herțegovina este un stat cu o condiție economică nu tocmai bună, este un oarecare mister dece populația acesteia este atât de înaltă. Aici intervine genetica.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Cuba's Condom Wine Is Surprisingly Good And Fruity

Vinul Cubanez În Prezervativ Are Un Gust Suprinzător

Researchers At Harvard Will Begin To Geoengineer The Atmosphere

Cercetătorii De la Harvard Vor Să Modifice Atmosfera