in

Oamenii Desenează Biciclete Din Amintiri Iar Acest Designer Le Modelează 3D

Oamenii Desenează Biciclete Din Amintiri Iar Acest Designer Le Modelează 3D

Oamenii Desenează Biciclete Din Amintiri Iar Acest Designer Le Modelează 3D
Oamenii Desenează Biciclete Din Amintiri Iar Acest Designer Le Modelează 3D

Aceste biciclete modelate de artistul Gianluca Gimini din Bologna pot părea că au un sens ciudat al eleganței și funcționalității, majoritatea având greșeli de proiecare fatale. De la componente lipsă (cum ar fi frână) până la proporții total greșite. Și toate astea pentru că sunt niște biciclete desenate de oameni obișnuiți.

De mai mult de șase ani, Gimini a rugat oameni pe care nu-i cunoaște să deseneze biciclete pe loc, direct din memorie. Participanții au avut vârste de la 3 la 88 de ani și de naționalități diferite. Abordează avest proiect că pe un experiment psihologic informațional, încercând să descopere elemente ale comportamentului uman cu datele pe care le culege. De exemplu, mulți dintre artiștii de ocazie au fost confuzi în privința poziționării lanțului, iar 90 % din greșeli au fost realizate de către respondenții de sex feminin. Bărbații pe de altă parte, au tendința de a complica structura cadrului.

De la obținerea primei schițe în 2009, Gimini a colecționat peste 376 ilustrați, ce variază de la idei relativ realiste până la concepții de biciclete ce țin de domeniul SF. Abia în anul 2016 a luat desenele colecționate și le-a transformat în ‘Velocipedia‘ , modelând 3D schițele desenate de multe ori stângaci pe care le-a primit de la respondenții săi. Rezultatul este o dovada unui fenomen psihologic: expunerea zilnică la obiecte comune nu este foarte eficientă în producerea unor amintiri corecte. Deși mulți dintre noi am văzut foarte multe biciclete de-a lungul vieții, probabil ne-am și dat cel puțin o dată în viață cu bicicleta, puțini dintre noi știu cum sunt asamblate vehiculele pe două roți.

Gimini explică pe pagina sa de Behance: “Un singur designer nu ar putea inventa atâtea stiluri diferite de biciclete în 100 de vieți, de aceea privesc la această colecție cu venerație…toată lumea, indiferent de vârstă și meserie poate avea idei noi, rebele, extraordinare și uneori chiar invenții geniale.”

(Source)

 Iată ce au desenat unii participanți, urmat de modelările lui Gimini

GianlucaGiminiVelocipedia3 GianlucaGiminiVelocipedia4 GianlucaGiminiVelocipedia5 GianlucaGiminiVelocipedia6 GianlucaGiminiVelocipedia7 GianlucaGiminiVelocipedia8 GianlucaGiminiVelocipedia9 GianlucaGiminiVelocipedia10 GianlucaGiminiVelocipedia15 GianlucaGiminiVelocipedia16 GianlucaGiminiVelocipedia17 GianlucaGiminiVelocipedia18 GianlucaGiminiVelocipedia21 GianlucaGiminiVelocipedia22 GianlucaGiminiVelocipedia23 GianlucaGiminiVelocipedia24

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Pozând Nud La Margine de Zgârie-Nori

Cei Care Modifică Poze cu Femei Supraponderale Sperând Că Acestea Vor Slăbi