in

O Turbină De Mărimea Unui Birou Poate Asigura Energia Necesară Unui Mic Oras

O Turbină De Mărimea Unui Birou Poate Asigura Energia Necesară Unui Mic Oras

Energia solară a reușit să depășească petrolul și alte surse de energie pe bază de combustibili fosili în ceea ce privește eficiența costurilor. Dar fără să ținem cont de asta, atât energia solară cât și cea eolină au dezavantajul dea nu fi consistente ca sursă de energie. Din acest motiv, GE Global Reports au dezvoltat o turbină capabilă să ofere electricitate pentru 10.000 de case deodată. Această turbină ar putea fi o modalitate de a rezolva nevoile energetice ale lumii.

În timp ce turbinele standard cântăresc cel puțin câteva tone și necesită abur pentru a funcționa, această invenție cântărește până în 70 kg și funcționează pe CO2.

“Această mașină compactă ne va permite să facem lucruri extraordinare” Spune Doug Hofer, inginerul șef al acestui proiect „lumea caută metode mai curate și mai eficiente de a genera energie. Conceptele pe care le explorăm cu această mașină ne ajută să adresăm ambele probleme.”

Modelul actual deja proiectat este capabil să genereze 10.000 kilowati de energie, dar cercetătorii caută modalități de a-i crește volumul de energie generată la 500 megawati. Această putere ar fi suficientă pentru alimentarea unui întreg oraș.

Cum funcționează turbina?

CO2 este păstrat la o presiune extremă și temperatură foarte mare ceea ce îl face să intre într-un stadiu între gaz și lichid. Turbina asimilează această putere transformând jumătate din căldura generată în electricitate. Turbina poate fi pornita sau oprita foarte ușor și nu are probleme cum au sursele eoliene sau solare în ceea ce privește consistența.

Mai mult de atât, turbina este complet autonomă, în sensul în care carbonul necesar funcționării acesteia este amplasat într-o buclă continuă de presiune ridicată, după care răcit, după care iarăși supus unei presiuni ridicate.

Notele MIT spun următoarele: “Sistemele pe bază de abur au o eficiență în jurul valorii de 40%, îmbunătățirea este atinsă datorită proprietăților de transfer a căldurii și a necesității reduse de compresie într-un sistem care utilizează dioxid de carbon supercritic, comparat cu cel care folosește abur. Prototipul GE este de 10 megawati dar compania speră să îi mărească capacitatea la 33 megawatsi.”

 

Mai mult de atât, un sistem bazat pe abur are nevoie de 30 de minute să pornească, în timp ce unul pe bază de carbon are nevoie de 1-2 minute. Momentan, echipa GM este în discuții cu multiple agenții guvernamentale din Statele Unite pentru a testa turbina și aplicările acesteia.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Take A Peek In The Girls Dorm Rooms From The 1950s

Aruncă O Privire În Camera Dintr-un Cămin de Fete Din Anii 1950

Gliding Taxis Will Crisscross The River Seine In Paris

Taxiurile Plutitoare Care Vor Traversa Râurile