in ,

Moda Anilor 1960-1970 – Mai Interesantă Decât Ai Crede

Moda Anilor 1960-1970 – Mai Interesantă Decât Ai Crede

Moda Anilor 1960-1970
Moda Anilor 1960-1970

Moda s-a îndreptat într-un sens bun în anii 1960 și nu putem nega asta. Până atunci, linia fustelor era permisă numai la nivelul genunchilor.  Dar în revoluția culturală care a avut loc în anii 1960, lucrurile s-au schimbat. Fusta mini a fost inventată iar ideea de a arăta puțin mai multă piele nu mai atrăgea priviri încruntate.

Swinging London a avut loc atunci și a fost promotorul la orice vedem astăzi în domeniul modei. A fost o revoluție culturală pornită de tineri ce s-a infiltrat în toate domeniile, artă, muzică și bineînțeles modă. A fost perioada activismului civic, proteste anti-nucleare și eliberare sexuala. Nimic nu împinge tinerii mai mult către libertate precum lipsa acesteia. Iar constanta frică a unui pericol iminent va împinge întotdeauna oamenii către a opri acel pericol.

Lady fashion from the 1960s
Lady fashion from the 1960s

Anii 1960 în termen de modă pentru dame consta în „slim fit” cu multe forme geometrice colorate care erau în contrast cu ceea ce se purta cu o zece ani în urmă, cu lucruri precum negru, maro închis și gri.

Ulterior au venit anii 1970 când sutienele și corsetele erau văzute ca simbol al opresiunii unde femeilor nu le era niciodată permis să se exprime libere. Acestea au fost vremurile când femeile au început să poarte pantaloni largi, jachete de bărbați, cămăși largi și veste.

În zilele noastre, deși lucrurile sunt mai libertine ca niciodată, este un pericol ascuns în ceea ce privește moda, asupra căruia majoritatea oamenilor nu se gândesc. Pericolul este excesul și natura prin care industria este mereu schimbătoare. Deși oferă o cotă foarte mare de diversitate, industria modei este a doua cea mai mare sursă de poluare din lume, după cea a petrolului. S-ar putea să avem nevoie de o industrie ale cărei tendințe nu se schimbă așa des și poate, să fie un pic mai dezgolită. Avantaje de ambele părți, nu?

S-ar putea să te intereseze și:

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Orașul Din Europa Care Va Transforma O Zona Industrială În Pădure Verticală

Șoferul Unei Mașini Tesla Își Sacrifică Mașina Pentru A Salva Un Șofer Leșinat