in , ,

Medicamentul Care Previne Infecția Cu HIV La o Rată De 92%

Medicamentul Care Previne Infecția Cu HIV La o Rată De 92%

Truvada: Pastila și ambalajul comercial în care este vândută în Danemarca. Image credits: Fersolieslava / Wiki Commons.

În 2012, FDA a aprobat un medicament numit Truvada. Dacă este administrat zilnic, acest medicament  previne infecția cu HIV cu pana la 92%. Truvada a fost comercializat inițial bărbaților care întrețineau relații sexuale cu alți bărbați și asta pentru că actele homosexuale sunt răspunzătoare pentru 83% din infecții. Cercetările ne arată totuși că acest medicament pentru HIV poate ajuta în egală măsură și femeile. Acesta este motivul pentru care mai multe organizații din Statele Unite încearcă să promoveze medicamentul către cei care nu sunt siguri că au nevoie de el sau că acesta există.

“Este vorba despre încurajarea femeilor. În special a femeilor de culoare, prin a le oferi variante de sănătate sexuală dar și a le aduce pe calea cercetării,” spune  Linda Blout, președinte al „Black Women’s Health Imperative”, o organizație nonprofit din Washington, SUA.

Această organizație pregătește de lansare o campanie la nivelul orașului pentru a promova utilizarea acestui medicament, în special printre femei. Conform CDC, 62% din toate femeile infectate cu HIV sunt femei de culoare. Femeile albe reprezintă 18%, iar cele de origine Latină aproximativ 14%. Majoritatea acestor infectări provin în urma relațiilor sexuale, rata infecțiilor datorată acelor sau a altor cazuri legate de injecții fiind mult mai scăzută.

Cea mai mare problemă aici este că pe lângă lipsa informării în anumite cazuri, multe dintre aceste femei nu au încredere în sine și nu se impun față de partener în utilizare prezervativului.

“Multe din aceste probleme apar datorită lipsei de informare sau din cauza faptului că nu sunt informate deloc.” spune Nancy Mahon, director executiv al Fondului MAC AIDS, care asigura sprijin financiar pentru acest efort.

Ideea de bază este că medicamentele pentru HIV devin din ce în ce mai bune, dar includerea lor în societate pare să fie mult mai dificilă. Poate dura până la 10 ani de la lansarea pe piață a unui medicament, până la momentul in care oamenii îl vor accepta.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Casa Minusculă Îți Asigură Luxul Modern Oriunde Ai Merge

Cartea De Gătit A Lui Salvador Dali Publicată Prima Dată După 40 De Ani