in , ,

Mapparium – Globul Pământesc de Sticlă

Mapparium – Globul Pământesc de Sticlă

Step Inside The Mapparium, An Inside-Out Glass Globe Of The World
BOSTON – 22 SEPTEMBRIE: Vizitatorii admiră Mapparium la The Mary Baker Eddy Library for the Betterment of Humanity în Boston, Massachusetts. Mapparium nu a fost modificat de la deschidere în 1935, chiar dacă multe țări și-au schimbat denumirea sau granițele de atunci. (Photo by John Nordell/The Christian Science Monitor via Getty Images)

Mapparium-ul este un glob de sticlă cu o înălțime de 3 etaje construit de arhitectul Chester Lindsay din Boston. În 1930, a fost angajat să proiecteze noul sediu al „Christian Science Publishing Society”, iar după ce a vizitat clădirea „The New York Daily News”, care avea în componență un glob gigantic care se învârtea, a decis să facă unul chiar mai bun. Și ghici ce? Chiar a reușit!

Globul de sticlă este traversat la mijloc de o cărare de sticlă prin intermediul căreia oamenii pot intra și vedea cum arată lumea. Mai exact, pot vedea cum arăta lumea în 1935. Aceasta este cea mai bună metodă de a vedea cum arată continentele în comparație, fără modificările în dimensiune și formă pe care le vedem astăzi în toate hărțile care există.

S-ar putea să te intereseze și:

Mappariumul nu a schimbat granițele țărilor iar astăzi, este ca o călătorie în timp unde te vei întâlni cu o Africă separată de puterile coloniale Europene și vei vedea de asemenea multe țări ce au încetat să existe.

Încă un lucru extrem de interesant despre Mapparium ar fi acustica acestuia. Te poți auzi în sunetul înconjurător atunci când vorbești în mijlocul globului. De asemenea, poți vorbi fără probleme cu cineva care se află în partea cealaltă a „globului”.

Este cu siguranță o destinație pentru orice obsedat de geografie, iar dacă plănuiești să vizitezi Boston-ul, asigură-te că vei adăuga Mapparium pe listă.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Samuraiul Care Taie O Minge Ce Zboară cu 160 km/h

Europa Anilor 1970 Văzută Prin 31 De Fotografii Unice