in ,

Insula Dragonilor Din Indonezia

Insula Dragonilor Din Indonezia

Insula Dragonilor Din Indonezia
via wanderluxe.theluxenomad.com

La aproximativ 480 de kilometri de Bali, insula Komodo este așezată între două insule, Flores și Sumbawa. Parte din Indonezia, Komodo s-a format în urma unei erupții vulcanice masive, similar cu modul de formare al celorlalte insule din zonă, Java, Bali și Sumatra. Deși populația este foarte redusă, mediul arid cu temperaturi foarte ridicate este casă pentru un număr surprinzător de mare de animale, incluzând cel mai veninos șarpe din lume, Regele Cobra. Printre animalele care populează zona, se numără sulphur-crested cockatoo, flying megapodes, dar și căprioare, mistreți și masivul bivol de apă.

Dar ceea ce scoate această insulă în evidență este faimosul si ferocele Dragon Komodo; cea mai mare șopârlă din lume. Această reptilă gigantică poate ajunge la dimensiuni de până la 4 metri în lungime, poate alerta mai repede ca un câine și se hrănește cu mamifere mari, cum ar fi maimuțele și mistreții. Mușcătura sa puternică nu este fatală, dar bacteria toxică din saliva sa o va face. Aceasta este de fapt tactica lor de vânătoare, doar mușcatul prăzii și nu lupta cu aceasta, lăsând bacteria să facă restul treburilor murdare, șopârla urmărind încet prada și așteptând momentul în care o poate consuma. Dar în primul rând acești dragoni sunt necrofagi, hrănindu-se cu hoituri, iar vânătoarea este o activitate relativ rară, pusă în aplicare doar atunci când apare o oportunitate.

Insula Dragonilor Din Indonezia
via eyouthe.net

Fiind o rezervație naturală, singura modalitate de a ajunge pe insula Komodo este cu barca. Dar chair și așa, mii de turiști vizitează în fiecare an insula, sperând că vor avea norocul să surprindă aceste animale în acțiune. Deși există varianta de a-i observa atunci când îngrijitorii le mai aduc carne proaspătă, mulți turiști aleg să facă excursii cu ei, pe trasee unde au fost observați dragonii în înainte. Satul Komodo este singura așezare de pe insulă, toți turiștii fiind cazați aici.

Printre multe alte lucruri, insula este cea mai potrivită pentru scufundări, în principal datorită climatului unic, acesta fiind atât tropical cât și temperat  în același timp. Acest lucru oferă o paletă diversă de viață marină, potrivită pentru aceste climate. Apa este pe malurile nordice mult mai caldă și găzduiește multe specii de pești tropicali, în timp ce partea de sud este mai rece datorită curenților de oceane ce curg dinspre Antarctica.

Insula Dragonilor Din Indonezia
via admireindonesia.com

Insula Dragonilor Din Indonezia

Insula Dragonilor Din Indonezia
via bernardbaliadvisor.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Orașul În Care Numărul Bicicletelor A Depășit Numărul Mașinilor

De Pe Internet: Cele Mai Ciudate Fotografii Din Rusia