in ,

Harta Din Satelit Care Arată Unde Și Cum Se Schimbă Iluminatul În Lume

Harta Din Satelit Care Arată Unde Și Cum Se Schimbă Iluminatul În Lume

Stunning Satellite Maps Show Where & How Night Lights Changed Across The World
Hartă din satelit care indică în zonele colorate cu albastru unde a devenit iluminatul mai intens între 2012 și 2016, iar culoarea roz indică o scădere a intensității

NASA a dezvăluit recent două hărți din satelit ale Pământului, formate din imagini surprinse pe parcursul nopții. O fotografie a fost realizată în 2016 iar cealaltă a fost făcută în 2012. Pe lângă frumusețea incontestabilă a Planetei, aceste hărți ne arată luminile sclipitoare pe care noi oamenii le-am aprins astfel încât să ne lumineze întunericul și să țină „monștrii” departe.

Cartograful John Nelson a reușit să pună laolaltă cele două hărți și să indice cu exactitate schimbarea intensității luminii care a avut loc în acea perioadă de timp. Cunoscut sub numele de “Lights On Lights Off,” proiectul ne deseneaza o imagina extraordinară a lumii schimbătoare în care trăim.

Cunoscut drept Black Marble, aceste hărți nocturne prezentate de NASA sunt compozite, create de un algoritm care alege cele mai clare fotografii realizate de sateliți și le aranjează pentru a forma întreagă hartă a Pământului.

 

Pentru a face diferențele de intensitate a luminii găsite pe aceste hărți din satelit, Nelson a subliniat creșterea luminozității cu albastru, iar pentru scăderea luminozității a ales culoarea roz. Locurile care au rămas consistente, le-a lăsat transparente.

Un loc care imediat sare în ochi este India. De-a lungul ultimilor ani, țara a devenit din ce în ce mai luminată. Asta datorită programului extins de electrificare ce are loc în țară. Siria, pe de altă parte a devenit mai fadă. Asta, după cum știm cu toții este cauzată de războiul civil ce are în continuare loc acolo. Puerto Rico a devenit de asemenea mai stins, ceva ce este consistent cu eforturile lor de a tempera poluare cu lumină.

În Statele Unite, se poate observa că Georgia este mai deschisă, iar statele Carolina devin mai închise. Motivele pentru asta sunt greu de determinat. Ar trebui să luăm în considerare faptul că acest lucru nu înseamnă neapărat că regiunile respective au mai puțină lumină, din moment ce ar putea însemna de asemenea că s-a schimbat sistemul de iluminare al străzilor.

(Sursăî)

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Cool Blackout Curtains Will Turn Your Windows Into Stunning Views Of The City

Draperiile Mișto Care Vor Transforma Ferestrele Tale În Panorame Incredibile

Take A Look Inside The 17.5 Million Dollar Nuclear Bunker

Buncărul Anti Nuclear De Lux. Vezi Cât Costă Și Cum Arată