in

Harta Care Ne Arată Unde Ar Trăi Mamifere Mari, În Lipsa Oamenilor

(Source)
(Source)

Probabil nu este o surpriză pentru nimeni, dar oamenii au schimbat radical felul în care arată planeta noastră astăzi. Pentru început, sunt mult mai puține păduri decât erau înainte.

Se spune ca înainte de migrația oamenilor pe întreaga planetă, o veveriță ar fi putut călători de unde este acum Lisabona, în Portugalia, până la peninsula Kamchatka in tundra Siberiană, fără a atinge pământul, doar sărind de pe crengile unui copac pe ale altuia. Desigur, e foarte posibil ca veverița să moară de bătrânețe până ajunge în Siberia, dar nu acesta este scopul acestei povești.

(Source)
(Source)

Mai mult de atât, din cauza umanității, lumea este mult mai poluată, cerul noaptea este mult mai puțin clar, iar viața este mai rară cu fiecare minut care trece.  Asta este cu atât mai mult adevărat în ceea ce privește mamiferele mari. Continentele cu economia prosperă, cum ar fi Europa și America de Nord au un număr mult mai mic de mamifere mari, când vine vorba despre poziția lor geografică și dimensiuni.

(Source)
(Source)

Ambele continente americane obișnuiau să aibă în jur de 105 specii de mamifere mari, incluzând Tigrul cu dinți sabie, mastodonți, leneși uriași și Tatu uriași care au dispărut în ultimii 100.000 ani. Un studiu precedent al echipei de cercetare a Universității Aarhus arată că activitatea umană a fost responsabilă pentru această extincție în masă și nu fenomente ale naturi sau dezastre naturale.

Harta Care Ne Arată Unde Ar Trăi Mamifere Mari, În Lipsa Oamenilor
Această hartă arată distribuția mamiferelor mari pe Planetă dacă nu ar fi existat Oamenii

Motivul pentru care Africa este faimoasă pentru excursiile de tip Safari este faptul că oamenii nu au avut succes în uciderea mamiferelor mari deocamdată. Harta de mai jos, făcută de cercetătorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca, arată unde ar fi trăit în abundență mamiferele mari dacă noi oamenii am fi fost mai buni la împărțirea acestei lumi cu alte viețuitoare.

Locuri cu cel mai mare potențial de mamifere mari sunt continentele Americane în locuri cum ar fi Texas, Great Plains, Brazilia și Argentina. Acum, acest studiu nu a fost făcut pentru a învinui oamenii pentru activitățile din trecut, dar mai mult ca un ajutor pentru eforturile viitoare de restaurare.

Harta Care Ne Arată Unde Ar Trăi Mamifere Mari, În Lipsa Oamenilor
Această hartă arată diversitatea actuală a mamiferelor mari, majoritatea speciilor fiind doar în Africa.

(Source)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Emiratele Arabe Unite Vor Să Construiască Un Oraș Pe Marte

Elon Musk A Anunțat Că Va Trimite Doi Turiști Pe Lună