in

Furnicile Leneșe Cresc Productivitate Coloniilor

Furnicile Leneșe Cresc Productivitate Coloniilor

Furnicile Leneșe Cresc Productivitate Coloniilor
Furnicile Leneșe Cresc Productivitate Coloniilor – image via reference.com

Despre furnicile leneșe probabil nu auzi foarte des. Dar, se pare că nu toate furnicile sunt atât de hărnicuțe cum le știm din poveștile populare și din diversele documentare. Furnicile leneșe există, unele furnici fiind mai harnice decât altele. Conform celor mai recente studii, se pare că furnicile leneșe sunt un lucru foarte bun.

Oamenii de știință de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Missouri au analizat mișcare furnicilor. Lucrul de care erau mai interesați a fost consumul de energie într-o anumită colonie de furnici. Știau că în coloniile mai mari consumul de energie este mai mic față de coloniile mai mici, per cap de „colonist” desigur, dar până acum nu au știut exact care este motivul.

„În această lucrare, am descoperit că acest lucru se datorează faptului că în coloniile mari există mai multe muncitoare „leneșe”, care nu se mișcă atât de mult și prin urmare nu consumă energie”, explică cercetătorul șef, Chen Hou.

Aparent, după cum crește orice grup de furnici, numărul furnicilor leneșe devine mai mare. Oamenii de știință au descoperit că într-un grup de 30 de furnici, 60% sunt inactive. Când grupul este format din 300 de furnici, mai mult de 80% din grup stătea în repaos. Așadar, făcând un mic calcul, grupul mai mare folosea numai jumătate din energia per cap de locuitor față de grupul mic. Deși, conservând energia, aceste furnici leneșe făceau colonia să pară mai productivă per total. In acest fel furnicile au fost mai eficiente în timp ce consumau mai puțină energie făcând asta.

„Maximizarea achiziției de resurse ar necesita ca majoritatea indivizilor să aibă un nivel ridicat de activitate, dar asta ar rezulta de asemenea într-un consum mare de energie și timpi mari de căutare a hranei” explică Hou.

„În contrast cu acest aspect, minimalizarea timpului și a energiei consumate ar necesita ca majoritatea indivizilor să fie inactivi, dar ar rezulta de asemenea într-un nivel scăzut de achiziție al resurselor. Astfel, am dedus că în coloniile de furnici aceste două reguli de optimizare sunt balansate de coordonarea interacțiunii căutătorilor de hrană” spune Hou.

(Sursă)

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Frumusețile Din Epoca De Aur A Hollywood-ului

LEGO Tape Is Basically The Sum Of All Your Childhood Dreams Becoming Reality

Banda Adezivă LEGO Este Ca Un Vis Al Copilăriei Devenit Realitate