in , ,

Fotografii Vintage Cu Stewardese Din Anii 1960

Fotografii Vintage Cu Stewardese Din Anii 1960

Fotografii Vintage Cu Stewardese Din Anii 1960
Fotografii Vintage Cu Stewardese Din Anii 1960

Nu ne este dat să auzim în fiecare zi o poveste a unei linii aeriene cum este cea a Pacific Southwest Airlines (PSA). Cu sediul principal în San Diego, USA, compania a fost operațională din 1949 până în 1988. A fost, de asemenea, prima companie aeriana de tip „discount” din Statele Unite. Până acum, nimic ieșit din comun, dar PSA a fost cunocută ca fiind „cea mai prietenoasă linie aeriană”, și asta pentru un motiv foarte bine întemeiat. Stewardesele erau renumite pentru atitudinea prietenoasă, dar nici piloții nu se lăsau mai prejos.

De fapt, Ken Friedkin, fondatorul companiei, purta cămăși in stil Hawaii și își încuraja mereu angajații să glumească cu pasagerii. O altă trăsătură specifică lor au fost avioanele. Cunoscute ca „PSA Grinningbirds” (tr: Păsările zâmbărețe ale PSA), fiecare avea un zâmbet pictat în partea din față.

Un alt detaliu interesant despre companie este că începând cu anii 1960, PSA era cunoscută pentru uniformele colorate și fustele mini pe care le purtau stewardesele. Una dintre stewardese, Marilyn Tritt, a scris chiar o carte despre experiența ei la această companie. Titlul cărții este „Long Legs and Short Nights” (tr: Picioare Lungi și Nopți Scurte).

Din nefericire, compania a fost și victima câtorva deturnări în anii 1970 și 1980. Nu a fost cazul unor deturnări teroriste cum se întâmplă în zilele noastre, doar „deturnatori” singuratici, fiind vremuri puțin mai civilizate din acest punct de vedere. În orice caz, haide să vedem fotografiile cu stewardesele companiei și uniformele lor deosebite.

 

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Cele Mai Sigure Orașe Și Cartiere Din România

Cele Mai Originale Idei De Fotografie Trash The Dress Îți Vor Lua Mințile