in , ,

Ferma Din Mijlocul Deșertului Care Folosește Numai Soarele Și Apa Sărată Pentru A Crește Cultura

Ferma Din Mijlocul Deșertului Care Folosește Numai Soarele Și Apa Sărată Pentru A Crește Cultura

Ferma Din Mijlocul Deșertului Care Folosește Numai Soarele Și Apa Sărată Pentru A Crește Cultura
Ferma Din Mijlocul Deșertului Care Folosește Numai Soarele Și Apa Sărată Pentru A Crește Cultura

Deșertul Australian nu este cunoscut pentru foarte multe lucruri, dar cu siguranță are parte de unele dintre cele mai puternice raze de soare. În orice caz, noua fermă care s-a deschis în mijlocul acestui deșert se spune că produce aproximativ 17.000 de roșii pe an. Ba mai mult, folosește numai puterea soarelui pentru a face asta.

Dacă vrei să construiești o fermă, ai nevoie de două lucruri: un sol fertil și apă curată. Deșertul Australian nu are niciunul din aceste două elemente esențiale. Dar are mult soare și este aproape de ocean. O echipă internațională de oameni de știință au vrut să exploateze acest avantaj al scenariului și au petrecut ultimii șase ani proiectând un sistem care ar înflori în aceste condiții.

Totul a început cu o mică seră în anul 2010. Ulterior, în 2014, au început să construiască ferma în adevăratul sens iar acum întreaga organizație este funcțională. Există o rețea de conducte întinsă pe o suprafață de doi kilometri care pompează apă de mare fără să utilizeze energie rezultată din combustibili fosili, mai exact pompele acestui sistem funcționează ecologic, cu energie verde. Odată  ajunsă apa de mare în ferma de 20 de hectare din zona aridă Port Augusta, o stație de desalinizare care este propulsată de asemenea de energie solară, transformă apa sărată în apă dulce ce va iriga cele 180.000 de roșii care se dezvoltă în sere. Ferma are contracte cu lanțuri de magazine alimentare din Australia pentru comercializare roșiilor „de deșert”.

Cu toate aceste eforturi, clima de deșert totuși nu este cea mai prietenoasă pentru creșterea plantelor. Vara este prea cald, iarna prea frig. Astfel, oamenii de știință din spatele proiectului au venit cu soluții revoluționare. În timpul verii, cartoane înmuiate în apă de mare mențin temperatura scăzută, iar pe parcursul verii locația este încălzită cu energie solară. Nu sunt necesare pesticide deoarece plantele cresc în turbă de cocos în loc de pământ. Apa de mare curăță aerul și omoară orice microbi și bacterii dăunătoare.

Întreaga industrie este alimentată de 23.000 de oglinzi ce reflectă lumina soarelui într-un turn de 115 metri ce transformă lumina respectivă în energie. Sistemul produce 39 de megawatsi de energie într-o zi bună, mai mult decât suficient pentru fermă.

Având în vedere încălzirea globală care afectează întreaga planetă, amenințând sustenabilitatea culturilor tradiționale, o astfel de fermă ar putea fi o soluție de viitor pentru zonele sever afectate.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

fashion model

La 59 De Ani Este Fotomodel Și Bunică

Illustrations Showing a Man's Life Before and After Getting Married

Ilustrațiile Care Arată Viața Unui Bărbat Înainte De Căsătorie Și După