in , , ,

Familia Izolată Care Nu A Știut De Existența Celui De-al Doilea Război Mondial

Familia Izolată Care Nu A Știut De Existența Celui De-al Doilea Război Mondial

Familia Izolată Care Nu A Știut De Existența Celui De-al Doilea Război Mondial
Familia Izolată Care Nu A Știut De Existența Celui De-al Doilea Război Mondial

Sălbăticia Siberiană este unul din cele mai puțin ospitaliere locuri de pe Pământ. Pe lângă faptul că este cea mai izolată zonă, este de asemenea unul dintre cele mai dificil de străbătut terenuri dar și cele mai scăzute temperaturi, mai ales în perioada iernii. Cu toate acestea în minte, ne este greu să concepem că cineva ar locui acolo voluntar. Dar cu toate aceste dezavantake, oamenii au continuat să locuiască aici.

Într-o zonă atât de izolată și care are o suprafață de aproximativ 10% din suprafața planetei, sălbăticia Siberiană are temperaturi medii de 5 grade Celsius. În timp ce verile durează numai câteva săptămâni, iarna, temperaturile scad cu mult sub zero. Mai exact, în 1933, temperaturile au scăzut până la -67.7 grade Celsius.

Karp Lykov

Ei bine, în acest mediu, o familie rusească a trăit pentru mai mult de 40 de ani. Erau un fel de Vechi Credincioși, o grupare de pustnici care a trăit în Sudul Siberiei, aproape de granița cu Mongolia din 1936 până în 1978 când un grup de geologi i-au descoperit.

Fami;lia Lykov a ocupat zona aflată la aproximativ 200 de kilometri depărtare de orice altă așezare, într-un loc care nu a mai fost explorat. Înainte de 1936, au trăit normal, ca parte din societate, dar după ce o patrulă sovietică l-a împușcat pe fratele lui Lykov, acesta și-a adunat familia și au fugit adânc în sălbăticia Siberiană și nu au mai fost văzuți pentru mai mult de 40 de ani. Pentru următorii zeci de ani, Karp Lykov, împreună cu soția și copii săi, au locuit într-o colibă din lemn.

Atunci când au pornit, erau patru. Cei doi părinți și doi copii. Acolo au mai avut încă doi copii în 1940 și 1943. Au avut câteva cărți de rugăciune, dar și o veche Biblie din familie, cu ajutorul căreia copii au învățat să scrie și să citească.

Biblia Lykov este mai veche de 400 de ani

Familia s-a descurcat adunând fructe sălbatice din pădure și crescându-și propriile legume. Își făceau propriile haine și au învățat să vâneze fără arme. Unul dintre băieții mai tineri a învățat să vâneze și a devenit atât de abil încât iarna ieșea la vânat desculț.

La sfârșitul anilor 1950, au avut de îndurat foamete, iar mama lor a decedat. Când au fost descoperiți de către geologi în 1978, Karp Lykov i-a întâmpinat cu brațele deschise. Familia a refuzat orice le-a fost oferit de către echipa de cercetare, acceptând numai sarea.

Agafia Lykova

 

Familia nu avea habar despre faptul că a avut loc cel De-al Doilea Război Mondial, dar nici că omul a ajuns pe Lună. Reportel Vasily Peskov a declarat: „Ce i-a uimit cel mai mult pe membrii familiei Karp a fost folia alimentară transparentă. Și, Dumnezeule, au crezut că este vorba despre sticlă ce se poate curba!”

În 1982, trei din cei patru copii au decedat la distață de doar câteva zile. Doi datorită unor probleme la rinichi iar unul din cauza pneumoniei. Geologii au încercat să îl convingă pe Karp și pe fiica sa, Agafia, să se mute în satul aflat la 200 de kilometri, dar aceștia au refuzat. Karp a decedat în 1988 iar fiica sa a continuat să locuiască în sălbăticia siberiană singură.

 

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Ford Made A Crib Which Tricks Your Baby Into Falling Asleep

Cei De La Ford Au Făcut Un Pătuț Care Îți Adoarme Copilul

Edible Water Balls Could Put an End to Plastic Bottles

Bile De Apă Comestibile Care Vor Elimina Sticlele De Plastic