in ,

Facebook Va Folosi Drone Pentru A Duce Internetul Peste Tot

Facebook Va Folosi Drone Pentru A Duce Internetul Peste Tot

Facebook Va Folosi Dronele Pentru A Duce Internetul Peste Tot
Facebook Va Folosi Drone Pentru A Duce Internetul Peste Tot – image via pcmag.com

Pe 19 Aprilie 2017, Facebook a anunțat că va folosi drone pentru a aduce internetul în zonele izolate din lume pentru a le conecta la internet, servind astfel drept metoda de comunicare în caz de dezastre sau alte situații ce nu pot fi prevăzute. Cei de la Facebook au construit deja o dronă ce se aseamănă unui elicopter, conectată la o sursă de energie si cablu de internet, numită ‘Tether-tenna’, care este conectată la liniile electrice deja existente.

Această dronă elicopter va zbura deasupra pământului, având rolul unui turn/releu în caz de urgențe. Acum, deși este un plan pe termen lung,aceștia cred că proiectul va oferi internet timp de câteva luni în timp ce comunitățile repară sau reconstruiesc infrastructura distrusă/defectă. Dronele sunt deja testate în zonele mult mai populate cum ar fi San Jose. Cunoscute drept Terragraph, au fost lansate anul trecut și amplifică semnalul retelelor wireless în zonele dens populate. Este o notă importantă că acest proiect este încă în stadiul de testare iar Facebook îl consideră „work in progress.”

Un alt proiect similar, numit  Aquila drones, gândit să transmită internet prin intermediul unor unde radio de foarte înaltă frecvență și sunt folosite pentru a oferi o lățime de bandă mai mare. Acestea au fost de asemenea lansate anul trecut. Drona a suferit probleme tehnice la momentul aterizării, lansând astfel o investigație din partea  Autorității Naționale Pentru Siguranța Transportului. Cu toate acestea, zboruri de test vor continua în 2017.

În ceea ce privește In terms of data transfer, Facebook was able to achieve a rate capable of supporting 4,000 ultra-high-definition videos being played simultaneously. It was also capable of sending data back and forth to a plane located some seven kilometres away.

Destul de interesant, nu toată lumea este entuziasmată de inițiativa Facebook. India, de exemplu a blocat programul Free Basics în spunând  că va opri inovația și va crea un fel de piață incorectă. Google lucrează de asemenea la un proiect asemănător, cunoscut drept Project Loom. Eu au totuși o abordare oarecum diferită, concentrându-se pe baloane care vor sta în aer pentru săptămâni întregi. Cei de la Stanford, pe de altă parte, cercetează transferul datelor prin intermediul opticii, care este o tehnologie la care diferite companii tehnice, printre care și Apple lucrează de asemenea.

(Source)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Funny Illustrations Show How Love Looks Like Before And After 30

Cum Arată Dragostea Înainte Și După 30 De Ani

How Different Stuff Is Made - The GIF Series - Pringles

Cum Sunt Fabricate Tot Felul De Lucruri – Seria GIF-urilor