in , ,

Elon Musk A Anunțat Că Va Trimite Doi Turiști Pe Lună

Elon Musk A Anunțat Că Va Trimite Doi Turiști Pe Lună

Elon Musk A Anunțat Că Va Trimite Doi Turiști Pe Lună
Elon Musk A Anunțat Că Va Trimite Doi Turiști Pe Lună

Elon Musk, înainte de a fonda compania SpaceX, a făcut un anunț extraordinar în care spunea că în 2018 doi turiști norocoși vor putea merge până la Lună și înapoi la bordul unei navete spațiale Dragon 2, propulsată de Racheta „Falcon Heavy”.

Cei doi pasageri care nu au fost încă numiți, nu vor merge pe Lună, dar vor merge foarte aproape de aceasta. Cu toate acestea, cele două persoane care deocamdată rămân anonime, sunt nerăbdătoare să ajungă aproape de singurul satelit natural al Pământului, plătind în avans costul deplasării.

Excursia va dura puțin mai mult de o săptămână până în momentul în care naveta spațială va intra pe orbita Lunii, va avansa puțin în spațiu și se va lansa spre Pământ cu ajutorul gravitației Lunii. Nu se va realiza o aselenizare.

Precum astronauții de pe Apollo, acești indivizi vor călători în spațiu însoțiți de speranțele și visele întregii omeniri, conduși fiind de spiritul explorator al oamenilor. Sperăm să realizăm teste de sănătate și de exerciții fizice, precum și începerea antrenamentului inițial la sfârșitul acestui an.”

Călătoriile de plăcere în spațiu sunt ceva cu totul nou și ar trebui să le abordăm cu o doză sănătoasă de scepticism. Aceasta, desigur, nu înseamnă că ar trebui să le negăm pentru că ce om normal la cap nu ar vrea să călătorească în spațiu? Dacă ar fi complet sigur și la un preț…”accesibil”.

Dar acestea sunt două probleme pe care SpaceX încearcă să le rezolve, și deocamdată se descurcă exemplar. În primul rând, compania are un imens succes în reducerea costului de deplasare în spațiu, în principal din cauza faptului că rachetele lor sunt refolosibile.

În al doilea rând, Elon Musk și SpaceX lucrează de zor la testarea rachetelor. Acum, deși spuneala un moment dat că o astfel de călătorie este planificată să aibă loc undeva în 2017, a amânat-o momentan pentru 2018. Aceasta datorită faptului că echipa ce lucrează la acest proiect a întâmpinat câteva probleme tehnice și chiar i-au explodat unele rachete. Deși aceste evenimente i-ar putea intimida pe unii, oamenii ar trebui să retină faptul că acesta este și scopul testelor realizate. Ideea de bază nu este ca ele să aibă mereu succes, ci tocmai să apară incidente neprevăzute pentru ca inginerii sa le poată investiga, preveni și elimina, înainte ca turiștii să se apropie de navele spațiale.

Cu toate acestea, scopul suprem al lui Musk este să trimită oameni pe Marte, ceea ce estimează momentan că se va realiza undeva în 2021. Acum, dacă asta se va întâmpla, sau planul va fi amânat, nu avem de unde să știm deocamdată. Ne rămâne doar să așteptăm. Dar între timp, oamenii vor începe să zboare înspre și dinspre Lună.

“Anul viitor va fi un an deosebit pentru transportul persoanelor,” spune Musk. „Asta ar trebui să fie o misiune foarte interesantă și sperăm că întreaga lume se va entuziasma la trimiterea oamenilor în spațiu.”

(Source)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Harta Care Ne Arată Unde Ar Trăi Mamifere Mari, În Lipsa Oamenilor

Architect Turned A Cement Factory Into His Home

Arhitectul Care A Transformat O Fabrică De Ciment Într-o Casă de Vis