in ,

Costumul Lui Superman A Fost Creat De Oamenii De Știință

Costumul Lui Superman A Fost Creat De Oamenii De Știință

Costumul Lui Superman A Fost Creat De Oamenii De Știință
Costumul Lui Superman A Fost Creat De Oamenii De Știință

Costumul lui a devenit realitate! Înainte să te entuziasmezi  prea tare, este important de notat faptul că nu îți vor permite să zbori, dar cu siguranță te vor face mai puternic. Acestea, așa-zise Costume Superman sunt materiale textile precum mușchiul realizate din celuloză care reacționează la electricitate de joasă frecvență și se contractă exact precum mușchii.

Aceste tipuri de costume superman vor fi extrem de utile persoanelor cu dizabilități pentru a le amplifica mobilitatea, fiind o alternativă mult mai ușoară si eficientă decât exo-scheletul. Acestea pot fi folosite și de persoanele sănătoase atunci când realizează munci solicitante, pentru a reduce efortul.

“Precum un mușchi, contractarea este declanșată de un impuls electric, generat de o reacție chimică” spune autorul studiului, Edwin Jager, fizician în cadrul universității Linköping din Suedia.

Materialul a fost proiectat și produs special pentru a se potrivi perfect cu tesutul muscular normal. A fost ulterior scufundat într-o soluție electroactivă, astfel făcându-l să reacționeze la electricitate. În acest fel, materialul poate manifesta proprietăți similare cu cele ale mușchilor reali.

“În acest caz, extinderea materialului este aceeași cu cea a firelor individuale. Dar ceea ce se întâmplă este faptul că forța dezvoltată este mult mai mare atunci când firele sunt conectate în paralel în țesătură” spune Ni Nils-Krister Persson din partea Școlii Suedeze de TExtile de la Universitatea din Borås pentru ResearchGate.

Aceste materiale pot fi adăugate la părți diferite ale hainelor pentru a face mișcarea mai ușoară, în special pentru aceia dinre noi care au o dificultate mai mare în a face asta.

“S-au făcut progrese impresionante în dezvoltarea exo-scheletelor, ceea ce permite acum oamenilor cu dizabilități să meargă din nou. Dar tehnologia existentă arată ca niște costume robotice rigide. Este visul nostru să putem crea exo-schelete care se aseamănă cu articolele de îmbrăcăminte, cum ar fi pantalonii de alergat pe care îi porți sub hainele normale. Un astfel de dispozitiv ar putea facilita mobilitatea pentru persoanele în vârstă și persoanele cu mobilitate limitată”. A declarat Jager pentru presă.

Dar chiar și așa, acest costum nu poate fi comparat momentan cu exo-scheletele. Materialul este deocamdată în fazele de testare și este necesară o dezvoltare mult mai mare înainte de producția în masă.

(Source)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

iceland

Țara Care Și-a Arestat Bancherii Și Acum împarte Banii cu Locuitorii Săi

Step Inside The Car That Was Made For Hitler

Pășește În Mașina De Paradă A Lui Hitler