in ,

Ciupercile Ar Putea, Și Ar Trebui Să Fie Materia Primă A Viitorului

Ciupercile Ar Putea, Și Ar Trebui Să Fie Materia Primă A Viitorului

Ciupercile, fie că îți vine să crezi sau nu, ar putea fi baza viitorului. Dacă acest potențial nu va fi exploatat, ar însemna o imensă pierdere pentru noi toți, iată și de ce. După cum se pare, sunt multe lucruri care pot fi făcute cu ciupercile. O companie, MycoWorks, un startup din San Francisco dezvoltă tot felul de materiale sustenabile, ecologice și mai mult decât orice, versatile, create din ciuperci, materiale care într-o bună zi ar putea fi folosite pentru a fabrica baterii, haine, mașini, case și poate chiar și nave spațiale. Conform reprezentanților acestei companii, ciupercile sunt materialul industrial al viitorului.

Compania a intrat în parteneriat cu doi mari producători de încălțăminte, pentru a aduce ciupercile în picioarele oamenilor. Aceste noi materiale ar putea înlocui atât pielea cât și spuma folosite în mod normal la fabricarea încălțămintei.

Sophia Wang, CEO și cofondator MycoWorks

Partea principală a ciupercii folosite pentru acest material este miceliu. Acestea sunt rădăcinile lor care pătrund în pământ sau în scoarța copacului și permit ciupercii să extragă substanțele nutritive, precum și să comunice între ele.

Miceliu

Acesta este motivul pentru care Sophia Wang, CEO-ul companiei, împreună cu Phil Ross, CTO-ul și cofondatorul, împreună cu o întreagă echipă de biologi, micologi și artiști  lucrează la aducerea acestui nou material în produsele utilizate în întreaga lume. Ei cresc acest miceliu în materiale organice cum ar fi știuletele de porumb, rumeguș și alte deșeuri agricole. În mai puțin de o săptămână, miceliul crește și formează cheaguri de material pe care le plasează în diferite matrițe și le usucă.

Phil Ross, CTO și cofondator MycoWorks

„Este o ciupercă artizanală, crescută local” spune Ross.

„Scală mică, cantități mici” spune Wang.

Atunci când compania a pornit în anul 2013, aceștia produceau cărămizi bazate pe ciuperci ca o alternativă la materialul de construcție. Din nefericire, prețul pentru aceste cărămizi a fost mai mare decât cel al materialelor convenționale cum ar fi lemnul sau betonul, așadar MycoWorks se chinuia să găsească o piață.

Din moment ce materialul poate fi produs într-o gamă variată de forme și dimensiuni, au găsit în domeniul confecțiilor o piață pentr acest material. Aceste micelii pot fi utilizate ușor ca și materiale de construcție, fiind mai durabile decât cimentul, sau ar putea fi întinse pentru a se comporta și asemăna ca pielea tăbăcită.

Mushrooms May, And Should Be The Way Of The Future

Cofondatorii speră că o dată ce industria modei va afla despre produsul lor și acesta va avea sprijin financiar, vor putea extinde compania și reduce costurile de producție. Un domeniu asupra căruia sunt curioși este automatizarea, care ar putea scădea semnificativ costurile de producție. Astăzi un metru pătrat de material miceliar costă aproximativ 150$. Până în 2020, prețul ar putea scădea la 5 $.

(Sursă)

Mushrooms May, And Should Be The Way Of The Future

You can’t get more eco-friendly than this!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

IKEA Had A Great Reaction After This Other $2,145 Handbag Came Out

IKEA A Avut Reacția Perfectă La Apariția Acestei Genți De Peste 2.000 $

Billboards Are Being Replaced With The Landscapes They're Blocking

Panourile Publicitare Sunt Înlocuite Cu Peisajele Pe Care Le Blochează