in ,

Cercetătorii De la Harvard Vor Să Modifice Atmosfera

Cercetătorii De la Harvard Vor Să Modifice Atmosfera

Cercetătorii De la Harvard Vor Să Modifice Atmosfera
Cercetătorii De la Harvard Vor Să Modifice Atmosfera – image via sustainablebalance.ca

Da, se pare că am ajuns în acel punct în care cercetătorii de top nu doar contemplează modificarea atmosferei, dar chiar o fac. Și asta într-o perioadă în care mulți oameni încă refuză să creadă în schimbările climatice, sau că pământul ar fi rotund. Cu toate acestea, o echipă de la Harvard se pregătește să lanseze primul experiment în acest sens, într-o încercare de a înțelege mai bine și poate într-o zi să de scoată din enigma în care ne aflăm.

Ideea este pomparea atmosferei cu aerosoli care vor reflecta razele soarelui înapoi în spațiu și vor opri încălzirea planetei atât de mult. Dar, pentru a modifica atmosfera întregii planete este o sarcină cel puțin extraordinară, și cunoaștem prea puține lucruri despre posibilele consecințe și complicații care ar putea urma acestor acțiuni asupra aerului.

Cu acestea în minte, procesul va începe cu vapori de apă, iar din toate celelalte substanțe folosite, niciuna nu va depăsi cantitatea de 1 kilogram.

„Ideea că ai putea ajusta temperatura planetei este terifiantă” spune Frank Keutsch, omul de știință de la Harvard care conduce studiul. „Dar consecințele schimbărilor climatice sunt de asemenea  terifiante. Este un subiect foarte serios.”

Cercetări extinse asupra subiectului sunt cu siguranță necesare, iar cu cât acestea se fac mai repede cu atât mai bine.

„Marele risc al modificării stratosferei îl constituie consecințele imprevizile.” a declarat Keutsch. Cel mai important este „să înțelegem mai bine unele riscuri.”

Planul este sa se trimită un balon echipat cu tot felul de senzori undeva la 20 de kilometri deasupra suprafeței planetei. Odată ajuns acolo, vaporii de apă vor fi eliberați în stratosferă, astfel creându-se o pătură de cristale de gheață, lungă de 1 kilometru și lată de 100 de metri. Balonul se va deplasa ulterior prin acești vapori de apă și va lua măsurători.

„Desigur, înțelegem că modificarea soarelui nu este soluția, nu are cum să fie. Trebuie să reducem emisiile. Acesta este primul pas.”

Experimentul ar putea începe în anul 2018. Odată cu progresul testelor și rafinarea metodologiei, cercetătorii vor începe testarea altor substanțe pentru a vedea efectul acestora asupra atmosferei. Aceste alte particule ar putea include carbonat, sulfați, poate chiar și praf de diamant.

Întregul concept de modificare al atmosferei este riscant, dar este de asemenea important să notăm că aceste experimente viitoare nu vor fi riscante. Iar la o scară mai mare, sunt necesare, în cazul în care vom fi nevoiți să apelăm la astfel de măsuri. Dacă nu, atunci întreaga experiență acumulată va fi utilă în cazul în care se urmărește modificarea atmosferei pe Marte, spre exemplu. În orice caz, cu cât aceste cercetări vor fi demarate mai repede, cu atât mai bine.

(Sursă)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Tall Men Trace Their Genes To Paleolithic Mammoth Hunters

Oamenii Înalți Au Genele Vânătorilor De Mamuți Din Paleolitic

coca-cola-harm-organs-logo-fabio-pantoja-1

Coca Cola – Logo-ul Sincer Care Îți Arată Ce Organe Sunt Afectate De Populara Băutură