in , ,

Căsuța Din Copac Construită Fără Cuie Sau Șuruburi

Căsuța Din Copac Construită Fără Cuie Sau Șuruburi

Căsuța Din Copac Construită Fără Cuie Sau Șuruburi
Căsuța Din Copac Construită Fără Cuie Sau Șuruburi

Căsuța din copac nu mai pare o idee ieșită din comun în zilele noastre. Dar, căsuța din copac despre care vom vorbi acum este foarte deosebită. Proiectată de firma de arhitectură din Beijing, numită Penda, Această căsuță din copac nu are nevoie de cuie sau șuruburi, la construcția sa fiind folosite doar bambus și sfoară. Conceptul a luat locul 2 la premiile A’Design Awards, deși nu a luat primul loc este foarte impresionant.

Pentru ca o clădire să fie cât mai ecologică cu putință, trebuie în primul rând să fie construită din materialele disponibile în vecinătate. Betonul, indiferent de unde provine este foarte poluant. Acesta este motivul pentru care Penda folosește numai materiale reciclate din zonă pentru a construi căsuța din copac. Prin niște manevre deștepte, echipa conectează opt prăjini de bambus pentru a forma noduri, acestea fiind folosite ulterior pentru pereți interconectați.

Podelele sunt construite într-o manieră asemănătoare. Trunchii de bambus sunt legați între ei pentru a forma o suprafață continuă. Întreaba structură este modulară, asta înseamnă ca este o construicție ce poate fi modificată, fie prin adăugarea sau îndepărtarea bucăților fără a afecta integritatea structurii.

Pentru moment, Penda au casa din bambus doar ca și prototip. Numit „Rising Canes”, casuța din copac ar putea să devină în curând o structură unică pe Pământ. După ce structura va fi amplasată în locația finală, plantele locale vor crește în interiorul acesteia, căsuța devenind un divers paradis vertical. Compania de arhitectură speră că proiectul se va dezvolta, ajungând inclusiv la nivelul unui bloc de apartamente, suficient de mare pentru o întreagă comunitate. Există speranțe ca primul model să fie construit în afara Beijing-ului până în anul 2023 cu planuri ce vor extinde proiectul pe o zonă de peste 100 de hectare ce va găzdui peste 20.000 rezidenți.

Dacă se dovedește a fi de succes, căsuța de bambus din copac ar putea fi etalon pentru viitoarele construcții, cel puțin în zonele unde bambusul este disponibil în abundență. Planta are un ritm foarte rapid de creștere și este un material de construcție regenerabil.  Are duritatea oțelului și este mult mai flexibil, în Asia fiind un material folosit de-a lungul a multe generații.

(Source)

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Doi Tipi Au Așezat Ochelari Pe Podeaua Unui Muzeu Și Toată Lumea A Crezut Că E Artă

Capsula Timpului Nazistă Descoperită După 82 De Ani