in ,

Ar Putea Algele Să Fie Combustibilul Lumii?

Ar Putea Algele Să Fie Combustibilul Lumii?

Could We Power The World With Algae?
Ar Putea Algele Să Fie Combustibilul Lumii?

Algele ar putea, de fapt să salveze lumea. Cum? Ei bine, acestea pot fi alternativă pentru combustibilii fosili. Acum deși nu par să fie asta, algele sunt o importantă sursă de hrană atât pentru peștii din apele dulci cât și sărate. Deși există peste 100.000  de specii, majoritatea produc oxigen ca produs secundar al alimentării acestora.

Felul în care pot fi utilizate vine de la faptul că stochează energia sub forma de uleiuri. Și aceste uleiuri pot fi transformate în combustibil bio. Știm deja că producem combustibil bio din alte plante. Dar problema aici este că trebuie să creștem aceste plante pe pământ care ar fi altfel utilizat pentru altceva, precum agricultura, sau ar putea fi lăsat ca habitat pentru viață sălbatică.

În orice caz, algele trebuie de asemenea să fie crescute, dar partea bună este că suprafața utilizata de acestea este mult mai mică decât alte plante. Mai mult de atât, algele au un conținut de ulei mult mai mare față de plantele utilizate în producerea combustibilului bio, făcându-le să fie de la 10 până la 100 de ori mai eficiente, conform Departamentului De Energie al Statelor Unite.

Ba chiar mai mult decât atât, am folosi doar aceste uleiuri de la alge pentru a face combustibil bio, așadar, restul din alge va putea fi utilizat în alte scopuri, cum ar fi alimentele, hrana pentru animale, medicină, îngrășământ și tot felul de alte utilizări. Suntem martorii unei ere  a eficienței până la urmă iar având ceva care poate fi utilizat în multiple scopuri este întotdeauna un beneficiu, mai ales dacă este utilizat la exact aceeași scală.

Când vine vorba despre combustibil bio bazat pe alge, acestea sunt mai eficiente din punct de vedere caloric chiar decât combustibilii fosili și pot înlocui benzina, motorina sau kerosenul fără probleme. Este o sursă regenerabilă care nu poluează. Ce ne putem dori mai mult de atât?

Ei bine când spune nepoluant, trebuie să clarificăm un lucru. Toți combustibilii bio emit CO2. Diferența dintre ele și combustibilii fosili constă în faptul că plantele folosite pentru combustibil bio, utilizează CO2 din atmosferă pentru a se hrăni. Pe de altă parte, combustibilii fosili eliberează CO2 care a fost închis sub pământ pentru milioane de ani. În concluzie, combustibilul bio reciclează dioxidul de carbon, în timp ce combustibilii fosili doar adaugă dioxid de carbon în atmosferă.

 

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Research Shows That Cycling To Work Reduces The Risk Of Any Type of Death By Over 40%

Pedalatul Reduce Riscul De Deces Cu Peste 40%

Ancient Stone Carvings Tell The Story Of When The Earth Was Hit By A Comet 13,000 Years Ago

Scrieri Antice În Piatră Descriu Momentul Când Pământul A Fost Lovit De O Cometă Acum 13.000 De Ani