in ,

30 De Adevăruri Incredibile Despre Pablo Escobar

 30 De Adevăruri Incredibile Despre Pablo Escobar

30 De Adevăruri Incredibile Despre Pablo Escobar. Pablo Escobar (stânga), lângă o fotografie cu Wagner Moura,actorul brazilian care interpreteaza rolul liderului mafiot in Narcos.
30 De Adevăruri Incredibile Despre Pablo Escobar. Pablo Escobar (stânga), lângă o fotografie cu Wagner Moura,actorul brazilian care interpreteaza rolul liderului mafiot in Narcos.

Aceste 30 de adevăruri incredibile despre Pablo Escobar cu siguranță te vor șoca, mai ales dacă nu ai văzut serialul Narcos. Chiar dacă ai trăit izolat într-o peșteră sau în vârf de munte, cu siguranță ai auzit de Pablo Escobar. Cel mai cunoscut lider al unui cartel de droguri a fost și cel mai bogat om din lume în timpul apogeului carierei sale.

Columbia a luptat zeci de ani împotriva cartelurilor de droguri și a corupției, factori ce au transformat țara într-o constantă stare de frică și teroare. După mulți ani în care au încercat să șteargă imaginea pe care i-a creat-o Pablo Escobar și războiul împotriva drogurilor, țara sud americană trebuie să țină piept trecutului său, după ce Narcos a devenit un serial de succes în întreaga lume.

Pablo Escobar a făcut Columbia celebră numai din motive greșite și numai columbienii știu cât de greu le este să interacționeze cu locuitori din alte țări fără să discute despre trecutul criminal al țării. Haideți să parcurgem cele 30 de adevăruri incredibile despre Pablo Escobar și să încercam să îl scoatem din peisajul Columbiei, o țară plină de peisaje superbe, tradiții extraordinare și oameni frumoși.

 30 De Adevăruri Incredibile Despre Pablo Escobar

  1. Cel mai mare transport de cocaină făcut de Pablo Escobar către Statele Unite, într-o singură tranșă, a fost de 23.1 tone (23.133 kg).

51000-pounds

2. Peste 25.000 oameni, incluzând mulți Columbieni săraci cărora Escobar le-a oferit bani personal, l-au condus pe acesta pe ultimul drum la înmormântarea sa în Medellín.

burial

3. Pablo Escobar și-a folosit averea extraordinară și popularitatea pentru a fi ales în Congresul Columbiei.

congress

4. Ulterior morții sale, reședința sa extrem de generoasă a fost transformată într-un parc tematic, unde sunt expuse animale, și modele de dinozauri la scală reală, colecția sa de mașină clasice și multe altele.

dinosaurs

5. Se spune că Pablo Escobar ar fi ascuns drogurile în anvelopele avioanelor. În funcție de cât de mult produs transportau piloții, aceștia puteau ajunge la câștiguri chiar și de 50.000 dolari pe zi.

escobar-facts-plane-tires-copy

6. Pablo Escobar a cumpărat un avion privat (Learjet) cu simplul scop de a-i transporta banii.

escobar-learjet-copy

7. Escobar a fost în topul miliardarilor realizat de Forbes șapte ani la rând. A fost pentru prima oară introdus în 1987, iar în 1989 a ajuns pe cel mai înalt punct din clasament, fiind pe locul 7.

forbes-list

8. Închisoarea de lux a lui Escobar a fost numită ‘La Catedral’ (Catedrala).

pablo-escobar-catedral

9. La Catedral conţinea un cazino, un club de noapte, chiar și un spa.

la-catedral-spa

10. In anii ’80, cartelul Medellin al lui Escobar a fost responsabil pentru 80% din cocaina care era trimisă către Statele Unite.

pablo-escobar-cartel

11. Aproximativ 10% din câștigurile lui Pablo Escobar s-au pierdut prin procesul de degradare. Probabil șobolanii sunt responsabili pentru o mare parte din aceste pierderi.
pablo-escobar-cocaine

12. La apogeul comerțului cu droguri, Escobar livra chiar și 15 tone de cocaină pe zi .

pablo-escobar-cocaine-pure

13. Alte pseudonime populare pentru Escobar erau ‘Don Pablo’ și ‘El Patron’.

pablo-escobar-colombia

14. Escobar cheltuia aproximativ 2.500 de dolari lunar pe elastice cu care să își lege banii. Nu erau de fițe, erau doar foarte multe.

pablo-escobar-colombian

15. Escobar a fost responsabil pentru uciderea a cel puțin 4000 oameni, incluzând 200 judecători, 1.000 de polițiști, jurnaliști și oficiali din guvern.

pablo-escobar-criminal

16. Pablo Escobar a fost împușcat la vârsta de 44 de ani. Există speculații cum că împușcătura fatală din cap ar fi fost cauzată de sinucidere.

pablo-escobar-death

17. Pablo Escobar s-a născut în Rionegro, Columbia în anul 1949. Tatăl sau a fost fermier, iar mamă sa învățătoare.

pablo-escobar-father

18. În ciuda ororilor comise de acesta în relațiile de afaceri, Pablo Escobar a fondat mai multe programe neguvernamentale de ajutorare a Columbienilor săraci. A donat bani bisericilor și spitalelor, a creat programe de alimentație, a construit stadioane de fotbal, chiar și un cartier rezidențial.

pablo-escobar-good-deeds

19. Într-o tentativă de schimbare a legilor extrădării, Escobar s-a oferit să plătească datoria Columbiei, estimată la 10 miliarde de dolari la momentul respectiv.

pablo-escobar-kingpin

20. În timp ce familia Escobar se ascundea, fiica lui Pablo, Manuela, a răcit. Pentru a o încălzi, Escobar a ars 2 milioane de dolari într-un șemineu.

pablo-escobar-manuela

21. Frica cea mai mare a lui Pablo Escobar a fost extrădarea. Indiferent ce se întâmpla, el nu vroia să își petreacă ultimii ani într-o celulă Americană. „Mai degrabă aș fi într-un mormânt din Columbia decât într-o celulă din Statele Unite.”

pablo-escobar-mugshot

22. Sprijinul acordat de Pablo Escobar celor săraci i-au adus acestuia pseudonimul ‘Robin Hood’.

pablo-escobar-parent

23. Înainte de a ajunge în comerțul cu droguri, Escobar vindea pietre funerare furate și se ocupa și de furtul automobilelor.

pablo-escobar-portrait

24. Câştigurile lui Escobar sunt estimate la 30 miliarde dolari.

pablo-escobar-wife

25. În locuința sa extravagantă din Puerto Triunfo, Pablo Escobar a construit o grădină Zoologică privată, plină cu hipopotami, girafe, elefanți și alte animale. Hipopotamii mai sunt și astăzi acolo.

pablo-escobar-zoo

26. Printre posesiunile pe care autoritățile le-au găsit în casa lui Escobar s-a numărat și romanul clasic de dezvoltare personală, „Puterea Gândirii Pozitive”.

positive-thinking

27. La sfârșitul anilor ’80, autoritățile Columbiene au confiscat parte din flota enormă a lui Escobar, incluzând 142 de avioane, 20 elicoptere, 32 de iahturi și 141 de case și sedii de firmă.

stepping-off-plane

28. Afacerea lui Pablo Escobar a fost atât de mare și de complexă, încât pe lângă avioane, elicoptere, mașini, camioane și bărci, acesta a cumpărat chiar și două submarine pentru transportul cocainei în Statele Unite.

submarine

29. În 1976, Un tânăr de 27 de ani pe numele său de Pablo Escobar s-a căsătorit cu Maria Victoria Henao Vellejo, în vârstă de doar 15 ani.

wife-age

30. Când a ajuns lider al traficului de droguri, Pablo Escobar câștiga 420 Milioane de dolari săptămânal.

screenshot_243

Dacă aceste 30 de adevăruri incredibile despre Pablo Escobar te-au șocat, îți recomandăm să urmărești filmul documentar despre viața lui „Pablo Escobar-King of Coke” și bineînțeles serialul produs de Netflix „Narcos”.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Satul Românesc cu 1.000 de Pivnițe

Polii Inaccesibilității – Locurile În Care Este Cel Mai Greu De Ajuns Din Lume