in , ,

10 Fotografii Cu Grădini Zoologice Umane Din Europa

10 Fotografii Cu Grădini Zoologice Umane Din Europa

10 Fotografii Cu Grădini Zoologice Umane Din Europa
10 Fotografii Cu Grădini Zoologice Umane Din Europa

Pare ceva greu de conceput în zilele noastre, însă, au existat la un moment dat în istoria noastră grădini zoologice unde exponatele erau oameni. Probabil te gândești la faptul ca nu existau în Europa animalele sălbatice și exotice care pot fi admirate astăzi, din cauza unor probleme logistice și că oamenii erau nevoiți să se costumeze în zebre, girafe sau alte maimuțe. Nu. Este vorba despre oameni aduși din Africa sau din alte locuri, erau închiși în cuști din grădinile zoologice, iar Europenii și alți curioși de peste oceane, în aroganța lor, mergeau și admirau bieții oameni care locuiau uneori în cuști alături de animale sălbatice.. Da, știu, încă un capitol dinăsta mizerabil al istoriei, de care ar trebui să ne fie rușine.

Țări precum Franța, Germania și Belgia au fost lideri la capitolul grădinilor zoologice pentru oameni. Aceste locuri scandaloase erau foarte populare, fiind amenajate cu ocazia diverselor evenimente. Spre exemplu, în anul 1889, 18 milioane de oameni au fost să viziteze Târgul Internațional de la Paris, însă puțini știu că atracția principală a fost o astfel de grădină zoologică umană.

Aproximativ 400 de Aborigeni și Africani au fost „expuși” pentru masele de spectatori veniți din toate colțurile Planetei. Aceste grădini zoologice au apărut la începutul anilor 1800, popularitatea lor a crescut, iar la mijlocul anilor 1900 au fost o atracție foarte populară. La scurt timp după, astfel de grădini zoologice au devenit ilegale.

10 Fotografii Cu Grădini Zoologice Umane Din Europa
10 Fotografii Cu Grădini Zoologice Umane Din Europa

Deși Europa a pornit această tendință, în 1906, SUA au intrat și ei în acest joc sadic și au avut o femeie din Congo, numită Ota Benga, expusă la grădina zoologică Bronx Zoo.

A fost închisă în cuști împreună cu animalele, forțată să care maimuțe și să se lupte cu urangutanii. New York Times spuneau la vremea respectivă că „puțini spectatori arătau semne de mirare față de priveliștea unei ființe umane închisă împreună cu animalele”.

Grădiniele zoologice umane au ieșit din trend dupa al Doilea Război Mondial, poate îți vine greu să crezi, dar chiar Adolf Hitler a fost cel care a interzis aceste locuri teribile. Ultima „expoziție umană a avut loc în Belgia, în anul 1958.

 

 

 

 

Trei femei au fost expuse într-o grădină zoologică din Paris, datorită unei caracteristici genetice cunoscută drept steatopygia – o acumulare de cantități mari de grăsime pe fese, întâlnită in mod deosebit la  Khoikhoi și alte popoare din părțile aride din Africa de Sud.

(Source)

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Șoferul Unei Mașini Tesla Își Sacrifică Mașina Pentru A Salva Un Șofer Leșinat

Ziua Pământului Va Fi Onorată În Acest An Cu Un Marș Pentru Știință